ANNE VAN EUPEN

de therapeut

Ik ben Anne van Eupen. Afgestudeerd als logopedist in 1990 en als stottertherapeut in 1992. Sindsdien heb ik als docent en logopedist-stottertherapeut gewerkt in hbo-onderwijs en heb ik logopedie en stottertherapie praktijk Elst opgezet. In 2010 ben ik de uitdaging aangegaan van een gespecialiseerde praktijk voor stotteren en broddelen en reflexintegratie in Nijmegen waar ik nu zelf drie dagen in de week aanwezig ben. Daarnaast werk ik als docent aan de Fontys Paramedische Hogeschool en in de Damstégroep voor groepstherapie stotteren.

Ik werk met veel plezier in het vak van logopedie. Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt volledig mee te doen in de dagelijkse communicatie, contact kan maken met anderen en kan vertellen wat belangrijk is. Stotteren raakt hiervan de kern.  Ik zie dagelijks mensen vanaf 2 jaar tot volwassenen, individueel of in een groep. Hoe mooi is het als je die ervaring kan en mag inzetten in je werk.

Praten doe je niet alleen. Daarom werk ik graag samen, met de ouders, de omgeving van de cliënt of andere hulpverleners, door intervisie met collega logopedisten en stottertherapeuten, om de zorg zo goed mogelijk te laten aansluiten op wat er nodig is.

lid NVLF (Nederlandse Vereniging Logopedie en Foniatrie), lid NVST (Nederlandse Vereniging Stottertherapie).
Opleiding(en): Logopedie, Voortgezette HBO Opleiding stottertherapie .

Nascholingen in onder andere: Brein en bewegen (reflex patronen en niet begrepen gedrag), Movement Based Learning, DCM restart,  Lidcombe therapy, Mini-kids, Personal Construct Therapy, Mindfulness based stress reduction, ACT, Systemisch Dialogisch werken, Motivational Interviewing.

Kwaliteitsregisters volgens de criteria van de NVLF (Integrale Zorg Stotteren en verbijzondering stottertherapie) Paramedici (KP register) en European Fluency Specialists (EFS-NVST).

Anne van Eupen is kwaliteitsgeregistreerd.