TOEPASSING VAN DE TARIEVEN

 1. Een reguliere logopedische behandeling vindt plaats in de praktijk van de logopedist.
 2. Als er geen behandeling na het onderzoek volgt, dan kan de logopedist een onderzoekstarief in rekening brengen.
 3. Daarnaast kan de logopedist een groepsbehandeling geven, bijvoorbeeld in de vorm van een groepsbehandeling stotteren. Dit wordt ook vergoed door de zorgverzekeraar.
 4. In 2023 heeft Stottertherapie Nijmegen contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.
  Cliënten met een restitutiepolis bij deze verzekeraars kunnen de rekening zelf declareren bij deze zorgverzekeraars. Bij een basispolis zal een deel door de client zelf betaald moeten worden. Informeert u zelf bij uw zorgverzekeraar om welk bedrag het gaat.
  Tarief niet gecontractreerde zorg is:
  46,- euro per half uur Logopedische zorg.
  92,- per uur Logopedische specifieke zorg stotteren.
 5. De uittoeslag is de toeslag die gedeclareerd wordt over het tarief voor een normale zitting. De uittoeslag wordt berekend indien de behandeling aan huis plaatsvindt. Deze behandeling vindt plaats op indicatie van de arts mits de patiënt vanwege gezondheidsredenen niet naar de praktijk kan komen. Voor een overzicht van de tarieven logopedie 2023 klik hier.
 6. Aanwezigheid van de logopedist-stottertherapeut kan soms belangrijk zijn bij interdisciplinair overleg op school. Hiervoor wordt het tarief in rekening gebracht van € 46,- per half uur.

Indien u de afspraak niet nagekomen bent, betaalt u het verzuimtarief €30, per half uur dat gepland stond-. De kosten voor de verzuimde afspraak worden bij de client gefactureerd.

Ontwerp Sophie van Kempen & visueleidentiteit.com