DE PRAKTIJK

Doelgroep(en):

kinderen (2 – 7 jaar), kinderen (7 –12 jaar), jongeren (12 – 18 jaar), volwassen stotteraars, ouders van stotterende kinderen.

Samenwerking
Stottertherapeuten in Nederland

Voor sommigen is het fijn dat er naast individuele begeleiding voor het stotteren ook groepstrainingen worden aangeboden. Anne van Eupen heeft een direct samenwerkingsverband met de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapeuten. Hier werkt zij als groepstherapeut Bij de RAP trainingen voor jongeren (12-19 jaar).
zie site

Reflexintegratie

De oorzaak van veel leer- en gedragsuitdagingen ligt in de motoriek. Veel kinderen en volwassenen lopen vast in hun ontwikkeling op school, werk of privé. Door meer aandacht te geven aan de of psychomotoriek kan de behandeling van het stotteren soms effectiever en sneller verlopen. Aan Sanne Peters wordt dan advies of samenwerking gevraagd. zie site

Kinderfysiotherapie

Een aantal kinderen hebben naast problemen in de coördinatie van de spraakspieren ook andere fysieke problemen.
Ook bij andere sensorische problemen kan een samenwerking en combi-behandeling met de kinderfysiotherapie de effectiviteit verhogen bij het herstel van vloeiend spreken.

We werken dan samen met de kinderfysiotherapeut Jacintha. zie site

Speltherapeut en psycholoog

Soms zijn er problemen bij kinderen, of binnen het gezin die het stotterprobleem veroorzaken of verergeren.
Dan kan er worden samengewerkt met speltherapeute Hiljon Luimes van Boveldt, praktijk voor kind ouder en opvoeding. Zij is een ervaren speltherapeut, die op dinsdag en donderdag in dezelfde ruimte aanwezig is. zie site

Verder wordt er samengewerkt met verschillende psychologenpraktijken in en rond Nijmegen.